Blog

25. august 2020

Nápady na nábytok pre škôlku, detské centrum či ihrisko

oblaky

Zariadiť nábytkom škôlky a detské ihriská je obrovská radosť, ale aj obrovská výzva. Tu sa najlepšie uplatní nábytok na mieru, ktorý dokáže zohľadniť všetky potreby. Škôlkárska trieda a detské ihrisko musia byť zariadené tak, aby vytvorili ideálne miesto na hranie, ale aj učenie a oddych. V tomto článku vám prinášame niekoľko dobrých rád a veríme, že aj originálnych inšpirácií.

Aby bolo dosť miesta, potrebujeme aj dosť políc

Policový systém a zvlášť police na mieru sú v škôlkach a detských centrách na nezaplatenie. Každé kocky, knižky a papiere musia mať svoje miesto a priestor musí ostať aj na odkladanie oblečenia a obuvi. Vďaka tomu sa ale každý cíti v triede a centre dobre, veci sa nepovaľujú po podlahe a počas celého dňa nenarúšajú príjemnú atmosféru v zariadení.

Multifunkčný priestor

V našich ukážkach si môžete všimnúť, ako sa výhodne dajú využiť detské sektorové stolíky, ktoré majú mnohé spôsoby uloženia- od kvietku/ kruhu cez húsenicový rad až po jednotlivé stolíky samostatne pre každé dieťa. Oddychová zóna môže byť v podobe stohovateľných postieľok, matracov, vakov a pohoviek. Netreba zabudnúť na hraciu časť so vstavanými preliezkami, tunelmi, obchodíkmi, detskou kuchynskou linkou či detskou knižnicou.

S prvkami voľnej prírody

Aj keď je vonku nepríjemné počasie, oblaky a slniečko na strope alebo stromy na stenách dodávajú deťom pocit voľnej prírody. Na deti príjemné prírodné prvky pôsobia upokojujúco a pozitívne.

Jednotná téma

Najväčšou chybou pri zariaďovaní škôlok a detských centier je prekombinovanie prvkov a farieb. Je v poriadku, aby miestnosť pôsobila veselo, ale mala by ostať harmonická. To dosiahneme tak, že si zvolíme jednotnú tému a k tomu príslušnú farebnú kombináciu.Napr. kráľovstvo (hrad, veže, hradby…) v červeno-sivej, námorníci- (loď, laná, záchranné kolesá) v  bielo- modrej, les (stromy, zvieratá, rastliny, chalúpka..) v hnedo-zelenej. Keď chvíľu porozmýšľame o téme a farbách vopred, výsledok bude stáť za to.

Tieto inšpirácie sme čerpali od dizajnérskeho štúdia

Cowboy toys

Ak sa vám článok páčil, nezabudnite nám dať lajk a zdieľať ho so svojimi priateľmi.

Nezaradené
About firma